Reunión de los lunes

Nos reunimos todos los lunes a las 20,30 horas en la C/Vinaroz nº31, entrada por C/Pradillo, MADRID ¡TE ESPERAMOS!

jueves, 23 de agosto de 2012

Reflexió artística sobre el maltractament infantil

Jueves, 23 de Agosto, 2012
Cartell: ‘Xíndria o el devorament de la criatura’
Un espectacle de teatre, ball, cant i música en directe farà una reflexió artística sobre el maltractament infantil. Es tracta de ‘Xíndria o el devorament de la criatura‘, una obra de Montse Turà Tresserras que serà interpretada pel grup iN-fuSió els propers 31 d’agost i 1 de setembre, a les 10 de la nit, al Teatre Orfeó de Calella.
És la primera vegada que Montse Turà, amb una llarga vinculació amb el món de l’espectacle, hi participa com a guionista i directora. L’autora va escriure aquest guió, inicialment cinematogràfic, l’any 1983; però, a causa de la duresa i surrealisme del seu contingut, no es va dur mai a terme. Un cop reconvertit per dur-lo a escena, el grup iN-fuSió de l’Associació Pro-Dansa, està a punt de fer l’estrena d’aquest guió, gairebé tres dècades després.
Segons Turà, ‘Xíndria o el devorament de la criatura’ és un espectacle metafòric amb tocs surrealistes, amb “unes belles imatges, amb alguns textos i música inèdits”; i, tot això, amb “un sabor especial cap a la reflexió sobre el maltractament infantil”. En l’obra “no hi ha un intercanvi de rols, sinó una barreja de tots ells”, apunta l’autora, i per tant no hi ha un sexe definit en cap moment. “Hi ha persones, sentiments, esperits i per sobre de tot nens innocents, possiblement fruit de l’amor però desgraciadament molts d’ells malmesos per l’egoisme humà”, subratlla.
L’equip de ‘Xíndria o el devorament de la criatura’ ha plantejat aquesta representació com “un repte creatiu, fer un còctel i donar vida a un espectacle”. Montse Turà ha destacat també que l’obra “no hagués estat possible sense les circumstàncies viscudes i sobre tot sense els actors, ballarins, músics, familiars i amics, que han posat fil a l’agulla”, juntament amb l’Ajuntament de Calella.
Per altra banda, el grup iN-Fusió ha nascut d’una barreja de disciplines que es porten a terme dins l’associació cultural sense ànim de lucre Pro-Dansa, on els seus integrants fan dansa, cant, música, imatge, teatre i interpretació. Aquest grup es va estrenar l’any passat amb l’obra FlashBack, a la Sala Mozart de Calella.
Fitxa:
Espectacle: ‘Xíndria o el devorament de la criatura’
Guió i direcció: Montse Turà
Ballarines: Eleonora Martínez i Jasna-Góra Picó
Balls Llatins: Lara Andreu i Toni Rios
Ball Flamenc: Jessy Llamas i Juan Heredia
Tango: German Bustos, Silvia Blanco i David Campassol
Preu: 5 euros (Entrades anticipades, Museu Arxiu de Calella)

Intèrprets:
Rafa Jiménez
Esther Llobet
Claudia Tarridas
Oriol Sauleda
Sadko Codesido

Caixa flamenca: Nono Salazar
Veu, guitarra i composició de: “El part” i “Al despertar”: Neus Borrell
Veu, guitarra i composició de: “Que bonic es estimar i “Alegria subtil”: Joan Sans
Cantant melòdic: German Bustos

Texts:
“Sol a medianoche”, “Abans de l’alba” i “Prop l’horitzó”: del llibre “recull” i altres, de Montse Turà;
Monòleg d’en Rafa, extret del llibre “Alas rotas” de Gibranh Kalil Gibranh

Manegament i marketing: Toni Pedraza
Event Pro Music: Joan Sans i Jordi Segura
SESI (suport a escenografia, so i il·luminació): Àngel Pigem


Traducción al español

Reflexión artística sobre el maltrato infantil
Un espectáculo de teatro, baile, canto y música en directo hará una reflexión artística sobre el maltrato infantil. Se trata de 'sandía o el devorament de la criatura', una obra de Montse Tura Tresserras que será interpretada por el grupo iN-fusión en los próximos 31 de agosto y 1 de septiembre, a las 10 de la noche, en el Teatro Orfeón de Calella . Es la primera vez que Montse Tura, con una larga vinculación con el mundo del espectáculo, participa como guionista y directora. La autora escribió este guión, inicialmente cinematográfico, en 1983, pero, debido a la dureza y surrealismo de su contenido, no se llevó nunca a cabo. Una vez reconvertido para llevarlo a escena, el grupo iN-fusión de la Asociación Pro-Danza, está a punto de hacer el estreno de este guión, casi tres décadas después. Según Tura, 'sandía o el devorament de la criatura' es un espectáculo metafórico con toques surrealistas, con "unas bellas imágenes, con algunos textos y música inéditos", y, todo ello, con "un sabor especial hacia la reflexión sobre el maltrato infantil ". En la obra "no hay un intercambio de roles, sino una mezcla de todos ellos", apunta la autora, y por tanto no hay un sexo definido en ningún momento. "Hay personas, sentimientos, espíritus y por encima de todo niños inocentes, posiblemente fruto del amor pero desgraciadamente muchos de ellos dañados por el egoísmo humano", subraya. El equipo de 'sandía o el devorament de la criatura ha planteado esta representación como "un reto creativo, hacer un cóctel y dar vida a un espectáculo". Montse Tura ha destacado también que la obra "no hubiera sido posible sin las circunstancias vividas y sobre todo sin los actores, bailarines, músicos, familiares y amigos, que han puesto manos a la obra", junto con el Ayuntamiento de Calella . Por otra parte, el grupo iN-Fusión ha nacido de una mezcla de disciplinas que se llevan a cabo dentro de la asociación cultural sin ánimo de lucro Pro-Danza, donde sus integrantes hacen danza, canto, música, imagen, teatro y interpretación. Este grupo se estrenó el año pasado con la obra FlashBack, en la Sala Mozart de Calella.
 Espectáculo: 'sandía o el devorament de la criatura'
Guión y dirección: Montse Tura
Bailarinas: Eleonora Martínez y Jasna-Góra Picó
Bailes Latinos: Lara Andreu y Toni Rios
Baile Flamenco: Jessy Llamas y Juan Heredia
Tango: German Bustos, Silvia Blanco y David Campassol
Precio: 5 euros (Entradas anticipadas, Museo Archivo de Calella)
intérpretes:
Rafa Jiménez
esther Llobet
claudia Tarridas
oriol Sauleda
Sadko Codesido
Caja flamenca: Nono Salazar
Voz, guitarra y composición de: "El parto" y "Al despertar": Neus Borrell
Voz, guitarra y composición de: "Que bonito es querer y" Alegría sutil ": Joan Sans
Cantante melódico: German Bustos
textos:
"Sol a medianoche", "Antes del amanecer" y "Cerca del horizonte": del libro "recoge" y otros, de Montse Tura;
Monólogo de Rafa, extraído del libro "Alas rotas" de Gibranh Kalil Gibranh
Manejo y marketing: Toni Pedraza
Evento Pro Music: Joan Sans y Jordi Segura
SESI (apoyo a escenografía, sonido e iluminación): Ángel Pigem
http://diarimaresme.com/2012/reflexio-artistica-sobre-el-maltractament-infantil/

No hay comentarios: